Captain`s Mel Mel - Delikatesni koktel med

Štampa PDF

med_melmel_malaCaptain’s Mel Mel je delikatesni med spravljen od osam vrsta najkvalitetnijeg meda sa pašnjaka planinskih područja Srbije, iz košnica strogo kontrolisanog kvaliteta i porekla .

Med je sjedinjen tradicionalnom pčelarskom tehnikom spravljanja prvoklasnog meda, postupkom vrcanja raspečaćenog saća koje ne sadrži leglo.

U sastav Captain’s Mel-Mela ulaze : bagremov, lipov, livadski, suncokretov i još četiri vrste meda koji ovom proizvodu daju izvanredan ukus, boju, miris i hranljivu vrednost. Nakon mešanja medova, proizvod se kao potpuno prirodan, bez dodatka aditiva, puni u ambalažu u kojoj potpuno zadržava aromu i biološku vrednost. Različite vrste meda se mešaju u odnosu koji obezbeđuje spoj ukusa i lekovitih dejstava svih svojih komponenti. Tu je bagremov med koji čini da Captain’s Mel Mel ima blag ukus prilagođen deci, zatim lipov med sa svojom lekovitošću i fantastičnom aromom, livadski med pun minerala, jarko žut med od suncokreta bogat vitaminom E i mnogim drugim vitaminima i ostale vrste koje doprinose svaka svojim kvalitetima.

Sve ovo u kombinaciji sa atraktivnim dizajnom ambalaže privlači brojne renomirane kafiće, restorane i hotele. Dizajn ambalaže takođe privlači decu i navodi ih da zavole naš proizvod. Iz tog razloga među našim brojnim naručiocima nalaze se i dečiji vrtići. Pogodan je i za individualne potrošače, kao dodatak za čaj, kafu, koktele, dezerte, ili kao namaz za doručak i večeru. Izuzetnog je mirisa i ukusa.

Captain’s Mel Mel namenjen ugostiteljskim objektima,  pakovan je u tri vrste ambalaže u kojima potpuno zadržava aromu i hranljivu vrednost :

- triplex kesice (15g),
- čašice od prehrambene plastike (25g),
- i luksuzne staklene teglice sa twist-off zatvaračem (28g).

Paket sa po 15 kesica od kojih svaka sadrži 15 grama Captain’s Mel Mel-a. Ovako upakovan proizvod pogodan je za konzumiranje u okviru porodice, u menzama obdaništa, školskih i predškolskih ustanova. Pakovanje je vrlo praktično pa se može poneti na put ili piknik. Preporučuje se svim sportistima i rekreativcima da u svojoj torbi uvek imaju nekoliko kesica Captain’s Mel Mel-a kako bi se posle treninga ili rekreacije mogli osvežiti i nadoknadili izgubljenu energiju.

Paket sa po 30 kesica od kojih svaka ima 20 grama. Njegova namena je ista kao u prethodnom slučaju, sem što je pakovanje veće a svaka pojedinačna kesica ima veću masu.

Paket sa po 150 kesica od po 15 grama. Ovako upakovan, proizvod je prilagođen kafićima, restoranima, hotelima, vrtićima, bolnicama, kućama čaja... Mogu ih naručiti i porodice koje žele sebi da obezbede veće količine Captain’s Mel Mel – a.

Paket sa po 150 čašica od po 25 grama. Ovaj atraktivno upakovan proizvod namenjen je kafićima, restoranima, hotelima...

Captain's Mel Mel namenjen individualnim potrošačima pakuje se u tegle od :

* 250 g
* 450 g
* 900 g


Captain's Mel Mel proizveden je  u skladu sa zahtevima standarda HACCP i ISO 9001:2000. To je preventivni sistem koji osigurava bezbednost hrane tokom proizvodnje. Cilj je dobijanje proizvoda potpuno  bezbednog po zdravlje potrošača.

Kako su se na tržištu pojavili falsifikati meda (dodaje se bonbonski sirup i invertni šećer), za kvalitet i poreklo Captain’s Mel-Mela garantuje BIOMED-GROUP.

Kompanija “Biomed” se može pohvaliti kvalitetnim medom izvanrednog biljnog i geografskog porekla sa nezagađenih predela Srbije, koji zadovoljava sve pravilnikom propisane parametre.

Proizvođači od kojih se doprema med moraju posedovati ispravnu dokumentaciju o kvalitetu meda. Interna laboratorija Kompanije “Biomed” proverava kvalitet svakog uzorka i ukoliko se posumnja na falsifikat uzorci se šalju Zavodu za preventivnu medicinu Vojnomedicinske akademije koji, kao zvanična institucija daje konačno mišljenje o kvalitetu meda.
Kada je o medu reč, široka javnost i konvencionalna medicina prihvatile su med kao efikasno, prirodno terapeutsko sredstvo. Mnoga ispitivanja dala su racionalna objašnjenja zbog čega med ima antibakterijsko, antialergijsko, antioksidativno dejstvo, utiče na imuni sistem organizma (povećava aktivnost belih krvnih zrnaca). Osim toga, ima veliku hranljivu vrednost. Utvrđeno je da antimikrobno dejstvo meda potiče od enzimske aktivnosti glukooksidaze, pri čemu se oslobađa vodonik-peroksid koji oslobađa aktivni kiseonik koji je smrtonosan za mnoge vrste mikroorganizama. Antimikrobnoj aktivnosti meda doprinose i lako isparljive antibiotske materije, kao i visok sadržaj šećera. Med utiče na sekreciju i motoriku želuca, poboljšava resorpciju hranljivih materija, snižava nivo holesterola, ubrzava zarastanje rana i epitelizaciju oštećenog tkiva.

Kompanija Biomed je dobitnik nagrade Clarenton Limited u Londonu i zlatne medalje Arch of Europe za kvalitet, tehnologiju, liderstvo i inovacije koja je dodeljena u Frankfurtu 2002. godine.
Kompanija Biomed nedavno je implementirala standarde HACCP i ISO 9001: 2000.  Implementacijom ovih standarda potvrđuje se kvalitet i bezbednost proizvoda kompanije Biomed.

Prezentacija firme

IDENTIFIKACIJA

Izaberi jezik

Serbian

Istorija kompanije

med1

Kompanija Biomed
osnovana je u Beogradu 1985. godine. Specijalizovana je za proizvodnju preparata od meda i lekovitog bilja sa ekološki najčistijih područja Srbije.

Recepture Biomedovih proizvoda nastale su još davne 1833. godine. Njih je prikupio ...

» detaljnije

BIOMED Kompanija

Kompanija Biomed se bavi proizvodnjom i prodajom prirodnih preparata napravljenih od meda i odabranog lekovitog bilja sa ekološki najčistijih područja Srbije.

Biomedovi preparati su :

Biomed 4 Ultra – za smanjenje telesne mase
Biomed 6 Gain – za povećanje mišićne mase
Biomed 500 – protiv pušenja
Biomed protiv alkoholizma
X-Cleaner- za smanjenje zračenja mobilnih telefona